Update! Generatie Pandemie: een nieuw digitaal STEM-traject rond Covid

Update! Generatie Pandemie: een nieuw digitaal STEM-traject rond Covid

Update: het volledige project is nu beschikbaar. Schrijf je in via Generatie Pandemie | Brightlab. Voor meer info, contacteer dan Zino Boisdenghien

In dit pedagogisch traject bundelen we recente wetenschappelijke kennis van experten van de VUB en de EhB, en combineren we deze kennis vanuit een maatschappelijke invalshoek. We begeleiden de leerkracht om samen met de leerlingen vragen over het coronavirus en de genomen maatregelen te beantwoorden, en gebruiken het thema als kapstok voor het introduceren van verschillende aspecten die voorkomen in de eindtermen. Met 5 diverse inleidingen laat ‘Generatie Pandemie’ ook toe om de aanpak van de onderwerpen te differentiëren in functie van de maatschappelijke achtergrond en interesse van de leerlingen. Op het eind van dit e-learningpakket krijgen de leerlingen de kans om in groep zelf maatregelen te formuleren die de pandemie kunnen indijken.

Ook dit nieuwe e-learningpakket ontdekken? Laat je gegevens achter via de inschrijflink op de website van Brightlab en je ontvangt een link naar de teaser. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om je later in september gratis toegang te geven tot het volledige pakket en u en uw collega’s te begeleiden met concrete ondersteuning om dit uit te rollen in de klas. Bovendien maak je kans om een CO2-meter voor je klas te winnen die we optioneel gebruiken in het e-learningtraject! Ontdek het hier: https://www.brightlab.be/pandemie

Voor meer informatie over dit traject en de mogelijkheden, contacteer Zino Boisdenghien.